onsdag 2. oktober 2013

Pide brød

 
Pide brød er tynne tyrkiske brød
som man ofte får servert til forrett,
servert med diverse dipper,
selv synes jeg tzatziki er den beste.
 
Så her kommer oppskriften
 
Ingredienser ca 4 personer
 
1 pk tørrgjær
1ts sukker
4,5 dl varm melk eller vann
1 l hvetemel
1ts salt
2ss olivenolje
 
Fremgangsmåte
bland alt det tørre i en bolle,
 tilsett så melk/ vann og olivenolje.
bland deigen godt.
smør en ren bolle innvendig med olivenolje
og legg deigen i bollen.
 Smør så deigen med 1 ts olje og dekk den tilmed et rent, fuktig klede.
La deigen heve til dobbel str i romtemperatur.
 
Sett ovnen på 250 grader og sett en ildfast bolle med litt vann i nede i ovnen.
 
Legg deigen på lett melet bord og kna den lett før du deler deigen i 4 deler.
Kna delene godt til runde emner
og la dem etterheve i ca 15 min under fuktig klede
 før du kjevler de ut til tynne leiver.
Legg leivene på bakepapir på stekeplaten
og stek dem øverst i ovnen ca 10 min til de har blitt gyldne
Pass påså det er litt vann i bollen nede i ovnen.
 
Eks på topping
Lag tomat saus som du smører tynt utover leivene,
og legg på ost og krydder etter smak.
 
Håper dette faller i smak
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar